27/2 2011

Jaa jag ska börja med att berätta att igår for jag till Kattis. Vi började med att äta glass och se melodifestivalen sen såg vi Kelly's heros den är så braaaaaaa!!
Nu ska jag gå och klä på mig fara till stallet för att stå i cafeterian sen bär det av till kusinerna mycket trevligt :D

Hästarna

Här får ni lite info om några av sköthästarna jag tagit/tar hand om :D

Råryds Adam en newforest valack på ca. 143cm.
Min första sköt ponny. Det var år 2006 (tror jag minns inte exakt) som jag för första gången skula få rida på riktigt och inte bara på någon ponny ridning. Jag som redan flera år tidigare var häst galen var ju över lycklig. Jag skulle få följa mammas jobbarkompis till det stora stallet i stan. Det var även första gången jag satte min fot åp anläggningen och  det är något jag aldrig ångrat att jag gjort. Jag var så lycklig när jag satt där på honom och kännde att jag faktiskt red! Ett tag senare fick jag börja på ridskolaoch rida lektion en gång i veckan. Även om jag bara red en gång i veckan så var jag i stallet sex dagar i veckan. Det var då jag började ta hand om Adam jag mockade ho honom så ofta jag kunde bara för att jag tyckte det var roligt och för att man kände sig speciell när man fick gå in i privar stallet. Där fick ju inte "vandliga" vara utan bara dom som hade en privat hästa att vara med. När jag tagit hand om honom i runt ett år fick jag börja rida honom. Det klommer jag var  evig tacksam för. Jag lärde mig så mycket på att hålla på med honom. Matilda som red och tävlade honom blev sedan för lång för honom så han såldes . Han har det bra lilla gamm gubben han ska fylla 18 iår :)


Nakita
Ägdes av samma ägare som Adam. Hon var ett svenskt halvbods sto på 170 cm. Hon var snäll och lugn och helt enkelt underbar. När hon köptes hade jag även "klivit upp " till stor häst på ridskolan så hon kändes inte så stor fast det var hon ju... ;) Under det 1½ år jag tog hand om henne hände det mycket, Både i stall sammanhang och i det "vandliga" livet.  Jag började rida Nakita ganska tidigt fast red henne mäst ut i skogen på långa skritt turer. Jag kunnde bara sitta och njuta av att få sitta på hennes rygg. Men efter dryg ett år började hon halta då började utredningen om vad felet var... Det var inte någon jätte lång tid hon vilade men det kändes som en evighet.
Hon fick gå i liten vilohage och blev behandlad tre gånger. Även om det känndes tungt så gav jag inte upp kärleken till henne. Sen kom sommaren 2010 då jag bara träffade henne en gång. Men då när hon kom tillbaka kändes det extra speciellt. Hösten 2010 fick vi beskedet om att hon hada ett fel i frambenen som inte gick att tävla med men hon blev till baka skickad till skåne som avel/promenad häst.


It's all up to you
Är en av mina nuvarande sköt hästar. Han ägs också av samma ägare som både Adam och Nakita.
Han är en SWB född 2004 ca 163 cm i mankhöjd. Blev kastrerad för några månader sen men är ända lika mycket valack i beteendet som vilken häst som hellst. Han är det mäst puss glada häst jag träffat. Han blir alltid lika glad varje gång någon kommer dit och hälsar på honom. Jag har inte så mycket att skriva om honom eftersom jag inte lärt känna honom till 100% men jag kan säga att framtiden ser ljus ut! Jag har suttit på honom en gång och hoppas att det kommer bli många fler. :D



26/2 2011

Nu tar jag mig i kragen och bloggar! Här får ni en sammanfattnign på dagarna jag varit för lat för att blogga...
Tisdags:
Hade alla åttor på skolan tema dag. Det var väldigt intressan. Dagen var uppdelad i olika "pass" dom första två passen var det räddningstjänsten som höll i. Det var väldigt intressant och jag lärde mig väldigt mycket nyttigt att veta. Andra passet var det polisens tur att presentera vad dom gör. Polisen berättade en historia som vi sedan disskuterade konsekvenserna på. Lunch sen var det fältgruppen som skulle prata om alkohol och droger. Jag tycker helt klar räddningstjänsten var bäst! :D Efter skolan var det dax att fara till stallet och rida. Jag fick rida Kakan och det gick super bra! Jag var så glad när jag red en riktigt perfekt ridlektion. Red även Tiger som var lika söt och snäll som vandligt!
Onsdag:
Var en helt vandlig dag i skolan. Med vandliga lektioner. Helt enkelt en vandligt tråkig dag. ;)
Efter skolan var det Konfa så gick direkt till församlings hemmet. Hem plugga glosor bli förhörd repetera texter och massa annat plugg inför spanska provet som var i fredags var vad kvällen hade att bjuda på. 
Torsdag:
For alla sjuor och åttor från elevrådet till UH för att vara på ett möte med andra elevråds representanter från andra skolor. Skolmaten var det huvudsakliga ämnet vi skulle prata om. Det var mycket intressant att höra vad dom tyckte om deras skolmat. Jag tycker vår skolmat har blivit mycket bättre sen jag började på skolan för snart fem år sedan. När vi pratat klart om skolmaten fick vi  gå ner till resturangen och äta buffén där. Det var jätte gott! Efter lunchen kom det två killar för att presentera deras foto bolag. Det var också väldigt intressant när man jämför med det vi har nu. Men det skulle bli ett kommande möte om ett tag, så får se hur det blir med att byta. Vi slutade 14:00 som var väldigt skönt (hade vi varit på skolan hade vi slutat 15.20) å jag gick upp på stan en sväng för att titta på lite kläder osv. Hittade faktiskt lite saker :) For sedan hem och lagade mat sen bar det iväg till stallet för att ta hand om min älskade Tiger! :D Eftersom jag kom dit så sent hann jag tyvärr inte rida innan lektionerna började men jag stog nog och gosade/pysslade med honom i nästan två timmar... 
Det var behövligt att få vara med honom ostört en stund. 
Fredag:
Jaa igår var det en skoldag för andra gången denna lite smått galna vecka... Men det var ändå en väldigt mysig dag som var bra och rolig. första två lektionerna satt vi mäst och pratade om viktiga saker.  
En lång lunch sen var det dax för spanska provet. Men jag kännde mig förbired och svarade på allt så nu hoppas jag att det går lika bra som det känndes. Sista timmen jobbade jag och min engelska grupp på vår reklam film. Det har/är väldigt roligt när vi själv sitter och filmar, spelar in ljud och klipper ihop allt. :)
Efter skolan for jag iväg till stallet för att ta hand mo Tiger. Det var tänkt att jag skulle rida men det var en prao elev som ridit honom hela veckan på dag tid (jag rider ju alltid på kvällen) så hon fick rida. Men jag sysselsatte ig med att putsa all utrustning och leta fram ett nytt bett när det gammla har varit för långt. Var inte på stallet så länge for hem till middagen. Senare på kvällen såg jag och mamma någon konstig film som var jätte dålig men man kunnde ända inte sluta se... Det var för det mästa bara allmänt konstig.
Lördag:   (idag)
Hade jag glömt stänga av väckaren så den började ringa klockan 06.00 imorse...
Men vände mig och och sov en timme till. Det bästa med att ha helg är att man kan ligga kvar i sängen ;)
en klev upp vid halv nio och satte mig här. Men det som är bra med att kliva upp på morgonen är att man har hela dagen framför sig. Så nu ska jag se vad denna lördag har att bjuda på. Det är ju bara -4 grader så man kanske ska gå ut.

21/2 2011

Frilusfts dagen idag blev ju som den blev... For dit och trodde att vi förrst skulle vara curling sen skidor men så var det inte utan tvärt om. Skidorna blev ju inte så lyckade bakhalt och för korta stavar... Men sen när det var dax för curlingen blev det andra grejjor! ;)
Jag som faktiskt gjort det förr kännde mig ganska pro för jag ramlade ju inte :p
Mitt lag vann matchen på slutet så vi kunde stolt kliva av planen med ett leende på läpparna :D
Sen bar det av till mormor och morfar för fika. Kvällen har nästan enbart bestått av spanska plugg inför provet på fredag...
Nu ska jag gå och fixa inför skolan imorgon osv :D
Här får ni en till bild på strömsholms slott :)


20/2 2011

Jaa söndag sista dagen på vecka 7 och imorgon börjar en ny vecka med ni möjligheter! Vaknade vid 06.15 imorse det känns nu är väääääldigt trött... För till stallet vd halv elva för att fixa allt inför att Matilda skulle träna. Är man hästskötare ska man göra det till 110% ;) Träningen gick riktigt bra han var riktigt duktig och trött, Så det blev in i duschen direkt efter.
Det finns inget bättre än att hoppa in i varm dusch efter att ha varit i stallet några timmar. Ikväll blir det solsidan och Wallander. Imorgon är det frilufts dag åp skolan så jag och några kompisar ska curla och åka skidor. Hoppas på sol och lagomt kallt. Sen på tisdag har alla åttor på skolan tema dag så blir ingen "skola" då heller... (jag gråter inte)
är får ni en bild på min förra sköthäst Nakita. Min älskade gull unge :D 
 

19/2 2011

Dålig uppdatering ett tag men det ska det bli ändring på det. Nu har ja fått låna min snälla mammas dator så sitter vid köksbordet och känner lukten av nybakade bullar. Idag ska jag och några kompisar från konfan till hockeyn. Men ska nu försöka sammanfatta dagarna som jag inte bloggat på.
Torsdag:
For jag till stallet direkt efter skolan för att titta på clinicen där alla ridlärare red.
Jag red även på Tiger. Då skulle min ridlärare titta på när jag travade för att se hur han såg ut, eftersom allt såg bra ut så är det dax att ta nästa steg och börja rida på stora volter och börja korta tygeln helt. Så det känndes riktigt bra att han var så positiv på att få springa och visa upp sig. Hu många ridskole hästar går i form på långtygel? I torsdags var det en lugn dag på skolan när jag och en tjej från klassen satt i cafeterian större delen av dagen. 
Fredag:
Var också en lugn dag i skolan. Läraren vi skulle ha första lektionen kom inte så vi hade hål från 8.10-ca.11 så det var inte så jobbigt...
Efter skolan for jag direkt till stallet för att ta hand om Alle (It's all up to you). Jag fick ha honom själv så större delen av eftermidagen gick åt till att gosa och mysa. Vi var även ute och gick en sväng efter trav banan i sol skenet.  Ni ska få bilder på det sen. När jag kom hem gjorde vi hem pizza sen bar det iväg till en kompis för en mycket trevlig film kväll. Vi pratade och såg TopGun. En film jag älskar!! Kvällen blev helt super inte för sen och bara lugn.
Lördag (idag):
Idag blir en stall fri dag som ska vara lugn. Hade tänkt att städa rumet innan jag ska fara. Men ska väl hinna fixa mig också... ska försöka hinna blogga efter hockeyn sen.

Här får ni en favorit i repris. Världens snyggaste pojke Alle!

tröööööööööööött....

Nu sitter jag och lyssnar på musik och uppdaterar mig lite via facebook.
Tänkte försöka sova tidigt idag men får se hur det går med det...
Har varit på stallet och pussat på mina älsklingar för en stund sen dom är så söta!!
Så här ser min kväll ut:
1. fläta håret
2. packa
3. se Glee
4. dricka te
5. SOOOOVAAAAAA

Här får ni en bild jag knäppte i sommar när vi var på strömsholm.
Den får mig att längta till sommaren!!

16/2 2011

Godmorgon nu har jag precis fixat klart mig. Håller även på att rabbla matte för mig själv inför provet i förmiddag. Men det ska nog gå bra. Efter skolan är det konfa till 16.00 sen bär det av till stallet så ska försöka knäppa något kort på älsklingarna :D
Jag har inte så ycket mer att skriva... Får se om jag hinner/orkar blogga ikväll men ska ha det i bakhuvet under dagen ;) Nu ska jag gå till Emma sen skolan måste prata med mina gumms i  paralell klassen.

Ska även försöka rida den här filuren idag har inte haft tid har bara gått med han...

Tiger mitt liv mitt allt! älskar dig<3

Tisdag kväll

Nu har jag precis målat naglarna var less på att ha dom omålade...
Men jaa ska snart se House sen sova! :D
Imorgon står det prov hela förmiddagen på schemat sen ganska slapp dag har ara två lektioner på eftermiddagen slutar 14.00 på onsdagar ;) mee like!
Sen är det Konfa på onsdagar så får se vad vi ska göra där... Kanske pratar om lägret som vi inte gjort än eftersom det inte var konfa förra veckan. 
Hoppas det blir bra väder imorgon för jag tänkte vara duktig och gå till stallet så nu får alla hålla tummarna för fint väder!! 
Nu ska jag se på TV så Hej då :D 


Mäste ju visa gull hunden min ögonsten!! 

Info om It's all up to you

Vad heter hästen? It's all upp to you
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Jaa!
Vad kallar du hästen? Alle, Alleballe, uffe, bollen, bullen, knasboll, älskling, gullunge osv. kärt barn har många namn vet ni ;)
Vad kallar andra hästen? Alle, Uffe
Hur gammal är den? 8
Vilket år föddes den? 2003?
Vilken färg har den? svart
Har den några tecken? en skjuten stjärn, snopp, två vita strumpor har inte så bra koll på namnen :p
Hur hög i mankhöjden? Ca. 163
Är det ett sto/valack/hingst? Valack.
Vem red in/utbildade hästen? Ingen aning...

Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare?
störst bäst och vackrast!
Hur är den i skritten? Bra
Hur är den i traven? Bra
Hur är den i galoppen? bra
Kan den skänkelvikningar? Matilda jobbar på det
Kan den öppna/sluta? jobbar på det med
Kan den galoppombyten? inte än ;)
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? förhoppnings vis har inte kollat så noga på det :)
Är hästen pigg? varierar beroende på humör ;) 
Är hästen trög? varierar där med :p
Är hästen stark? tror inte det...
Är hästen het? Nej.
Bockar den? Inte allt för ofta dom måste ju få busa...
Har du bockat med den? Nope.
Stegrar den? Nej.
Har du stegrat med den? Nej.
Sparkar den bakut? Inte ofta.
Har du sparkat bakut med den? Neje.
Skenar den ofta med dig/andra? Nej.
Har du skenat på den? Nej.
Är den tittig? Ibland
Har du badat tillsammans med den? Nej.
Har ni hoppat tillsammans? Nej.
Har ni galopperat på en äng tillsammans? Nej, inte än!

Hoppar hästen bra?
Han hoppar iaf :P
Gillar den att hoppa? tror jag väl
Har den bra hoppteknik? neej :p  
Hur högt brukar du hoppa med den?
Har aldrig hoppat han ..
Hur ofta hoppar du den? aldrig
Står hästen i box? Jaa
Hur mycket och vad äter hästen? 9kg hösilege och 2 liter havre om dagen tror jag...
Går den i hagen varje dag? Hehe ja.
I en stor eller liten hage? Alla hagar på stallet är små...
Hur länge går den ute per dag? Ca. 07.30 - 14.00 
Gillar den att vara ute i hagen? Neej :p
Har den vindskydd i hagen? Nej.

Borstar du hästen före och efter ridningen? Alltid det är viktigt!
Om hästen blir svettig svampar/spolar du av den då? beror på väder, temperatur osv.
Hur länge brukar ni rida varje gång? Jag rider honom inte än... 
Hur tycker du att man ska rida för att klara av hästen? vet jag ju inte än :)
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Privathäst!

Vem äger hästen? Fam. Söderling men hon som rider heter Matilda.
Hur länge tror du att du kommer fortsätta med just den hästen? Så länge jag får!
Är hästen snäll i stallet? Jaa!
Kan hästen stå lös i stallet? För det mesta...
Måste hästen vara uppbunden? Ibland
Håller du på med den i boxen eller i stallgången? det är olika men oftast i hovslagar spiltar eller boxen.



Tisdag och kallt...

Det känns väldigt konstigt att sitta hemma en tisdag jag brukar ju alltid vara på stallet då...
Men jag sitter med en filt runt mig och dricker kaffe, jag är glad att jag slipper vara ute ;)
Var på stan på förmiddagen och tittade på någon utställning om kvinnors uppfinningar.
Jaa det var ju intressant att det fanns några uppfiningar av kvinnior.
Sista tillen jobbade jag Kattis och Matilda på vår reklam film som vi gör på bilden/engelskan nu börjar det likna något och jag lovar er den kommer vara bäst^^
Här kommer en bild på kattis, matte och vår prodikt som är en spray mot träningsvärk (finns tyvärr inte på riktigt :p)

15/2 2011

Jaaa, jag måste börja med att tacka Malin så mycket för hjälpen den blev jätte bra!
igår blev det inte att plugga utan att fara till stallet och hjälpa till med löshoppningen.
Så jag måste ta tag i det där pluggandet idag för provet är ju imorgon...
Menmen det är långt dit igad ska jag och min klass till stan hela förmiddagen så det blir en ganska slapp dag.
Nu ska jag fixa det sista sen bär det av till skolan!

Ni får en bild på min älskade sköt häst som ågs av http://matildasoderlind.bloggplatsen.se/ 

Tårttävling

Då var årets tårttävling avgjord temat för iår var disney men vissa tårtor var inte så seriösa som ni ser.
här kommer nästan alla tårtor som bakades idag :)
Titta och njut ;)

14/2 2011

Måndag nu börjar en ny vecka med nya möjligheter!
Idag är det bara lektioner halva dagen sedan är det tårttävling resten av dagen.
Så då hoppas vi att det blir bra. Eftersom jag är med i elevrådet så har jag fullt upp men jag trivs med många bollar i luften! Idag blir det inget stall utan jag stannar hemma och pluggar matte till provet på onsdag.
Jag får hälsa alla och hoppas ni har en bra alla-hjärtans dag!

RSS 2.0