13/3 2011

Jaa sista dagen innan skolan börjar igen... menmen igår kväll for jag till Alice och såg "mello" inte för att jag sett så mycket innan men. Idag har jag faktiskt ingenting in planerat! :o Men det är bra för då kan jag bara ta det lugnt och göra det jag känn för :p. Har inte så mycket mer att säga...
Ska göra ett mode blogg inlägg nu så ni får se lite saker jag tyck kommer passa till våren/sommaren.

12/3 2011

Halloj! nu ska vi se hann tyvärr inte blogga igår men ska skriva om min fredag ändå ;)
Fredag: For in på stan med mamma och syster. Hittade en svart lång kofta på cubus som blir kung att ha till typ allt! For hem och lagade mat :) Sen bar det av till stallet. Det ar super med mycket trevligt folk ;) Kom hem vid nio sen var jag med min syster i typ två timmar sen gick jag och la mig :p
Nu över till Lördag har inte gjort så mycket vaknade typ 11 (a) oooops...
Men det var strålande sol så jag och mamma tog en sväng ut på fjärden med skidor och fika! :D Det var mycket mysigt att få komma ut en sån här fin dag. Kom hem duschade sen kom faster, farbror och kusin på fika.
Ska sen äta och hitta på något med flickorna :)
Imorgon blire stallet tror jag :)

10/3 2011

Nu är jag precis hem kommen från stan. Har varit duktig och gått på stan sen 11! Det är något stort för att vara jag när jag inte går på stan så ofta. Jag klär mig hellst i ett par ridbyxor och en tjocktröja!
Menmen jag och Syster har gått runt fram och till baka på alla affärer nästan det resulterade i att jag köpte en skjorta som är lite typ "lånat av pojkvännen" fast ändå inte.

Jag gillar den. Det som jag gillade med den var att det går att ha till både blåa och svart jeans och det funkar till tights. Det går även att använda både guldiga och silvriga smycken. Sen till sommaren kan jag ha den till chinos schortsen! :D Eller till svart jeans shorts eller en svart kjol. Den går helt enkelt att ha till det mesta!
Här ser ni lite av vad jag tänkt ;)

Ni förstår ju på ett ungefär iaf. Så som tjejerna på bilden i mitten har tycker jag är jätte fint att ha för det funkar både som "vanligt" och lite mer fest klädsel. Det blir ju vad du gör det till :)
Sen bilden till vänster kommer bli super till sommaren! lite pösig tröja och snygga shorts kommer bli super!
Om ni tänker bilden till höger med vanliga blåe eller svart jeans så funkar det riktigt bra nu när det snart börjar bli vår.
Sen skulle jag vilja ha ett par snygga vår skor! Dom ska hellst se ut typ så här:

Sånna skulle vara super för det är en snygg vårig färg som går att ha till det mesta!
Sen vill jag att det ska vara lite klack på dom så jag kan få bli några cm längre ;)

Över till något helt annat! Nu ska jag snart börja göra mat sen ska jag iväg till stallet och pussa på Alle och Tiger.
Sen ska jag prata med några erfarna tävlings ryttare som ska få prata med mig om tävlingen! :D
Jag börjar ju nästan bli nervös redan... Nej det kommer bli super kul!

pluggpluggplugg

Nu har jag precis kommit hem från stallet. For dit lite innan sex för att ta hand om Alle så större delen av tiden gick åt till att borsta på han! Men hann även pussa en massa på Tiger :D
Jag känner mig lite smått duktig när jag satt nästan fyra timmar. Men jag hann mycket! Två kapitell i matten och skrev nästan allt om hjärtat till hemprovet och har börjat skriva av texten om hjärtat till datorn
 (jag kladd skriver i ett block). Ska fortsätta med det en stund nu eftersom det inte är allt för ansträngande ;)
Sen ska jag gå och lägga mig i sängen för att läsa så jag kan göra denna så fruktansvärt behövda bokrecencion, att det ska vara så fruktansvärt jobbigt att läsa en bok skriva vad den handlar om och vad man tycker om det! :o
Menmen det ska göras ;) Jag gör det ju för min och ingen annans skull!
Imorgon har jag faktiskt inga stora planer jag ska bara hinna rida Tigrer inna lektionerna börjar i ridhuset.
Nu ska jag ta tag i skrivandet en stund önska mig lycka till ;)

En bild på min älskade söt hund :)


9/3 2011

Jag ska börja med att berätta att jag glömde skriva igår att jag städade skåpet i stallet! Jag var så duktig och damtorkade och allt :) Nu hittar jag ju rakt det jag behöver.Här får ni resultatet!

                               Före                  Efter

Men nu till idag! Det är plugga plugga plugga som gäller! Har redan pluggat  en del och mer ska det bli! Matte och läsa bok! Sen ska jag skriva lite till mitt hemprov om människo kroppen. Tror jag ska börja med hjärtat :p Har fått en planering som man ska följa men eh det är väl huvudsaken allt kommer med? ;)
Sen har jag ett matte kapitel som ska göras bort menmen så blir det när man har fullt med annat atrt göra så här veckan innan ett lov :p Så dax att vessa pennan och börja!
Ikväll efter maten ska jag ta mig iväg till stallet och ta hand om Alle. Ska väl gå ut en sväng och uppfostra lejonet :p Nej då han är så snäll så! :D
Jag återkommer senare när jag pluggat klart :p
Hare bäst!

Semla och House

Nu sitter jag i sängen och ser House sen ska jag äta en semla! :D
Har varit på stallet nästan hela dagen. For dit vid två och red Tiger sen har jag pysslat med Alle som har blivit vaccinerad idag. Red även lektion klockan 18.00 vi hade sits övning som alltid är välbehövligt! Vi hade iallafall väldigt roligt när vi red runt där med armarna rakt ut i luten ;) Ska även berätta att jag anmält mig till en dressyr tävlig på Beverly! Så nu blir det tagga tävling om bara två veckor... Men det ska nog gå bra jag gör det ju bara för skojjs skull och inte för att vinna.

Imorgon så har jag faktiskt inget viktigt inplanerat mer än att läsa lite och plugga. Så får se vad jag syssel sätter mig med om jag klarar av att vara från stallet... Om det är lika fint väder som idag får jag ta och gå ut en sväng och få lite frisk luft!

Här får ni en bild på världens sötaste Alle! En bild från när vi var ute och gick på trav stigarna för någon vecka sedan ;)


8/3 2011

Hehe så bra gick det med min måndag här får ni en sammanfattning ;)
Vaknade satte mig för att blogga (som ni kanske läst skrev jag´om vad jag skulle göra) Men det gick inte riktigt som tänkt... Fast kul hade jag! :D Vid mitt på dagen åt jag brunch med syrran sen gick jag till stallet. Det var underbart med super mycket sol och vindstilla.var framme vid stallet vid 14.00. Där hjälpte jag matilda att ha lite markarbete med Alle. Han var jätte duktig och förstod jäldigt fort vad man skulle göra. (han är inte så van vid bommar). Vi började med fyra travbommar efter varandra. Han har inte så bra koll på benen så i början hoppade han med bakbenen och trava med frambenen. När han förstod vad han skulle göra kom dom underbara längnings stegen fram! Han är så snygg när han gör det! Sen kom det till det där med galopp bommar. Då tog vi bort två bommar så det bara blev två bommar. I början tyckte han det var jätte svårt och stöp. klev på och stötte till bommarna så dom rulla iväg ;). Men fefter ett par gånger förstod han även då vad han skulle göra. Sen kom han helt perfekt och gjorde precis rätt men då snubblade han och trampade av sig höger framsko... Men har vi tur så kanhovslagaren koma och slå tillbaka den imorgon.
Jag var på stallet till runt halv sex. Då bar det av till själevadskolans gymnastik sal för att titta opå innebandy. Jag for dit för att titta på några vänner/vännersvänner somspelade. Men när jag var där visade det sig att det fanns ett lag från skolan som spelade med så det blev jubara ännu mer intressant att titta. Allt slutade med att dom två lagen jag kännde folk i var i final så det var spännande stannade dock inte och såg finalen som var mellan domsjö/kingarna. Domsjö vann mer 3-4. Cupen som var var något Går'n höll i det skulle hålla på 12.00-24.00 men det var två lag som hoppa ur så det slutade runt 22.00. När jag kom hem väntade sängen sov som en stock och vaknade 07.00 så här på sportlovet! Låg och läste nån timme innan jag gick upp och satte mig här. Ska nu äta något städa lite typ dammsuga och torka golvet. Sen bär det av till stallet för att först rida och pussa super mycket på Tiger sen ta hand om Alle och pussa superduper mycket på honom! Ska vara på stallet länge och njuta av häst lukten! :) Vi får se om jag bloggar mer ikväll...
Lite bilder på alle och en på stallet som jag knäppte på väg dit igår :)


Tiger

Tiger
är helt klart hästen i mitt liv! Jag älskar honom av hela mitt hjärta och känner pirret i magen när jag får röra vid hans mjuka päls. Tiger har haft allt annat än ett enkelt liv. Han är född i Polen sen blev han inporterad till Sverige. Han hamnade då hos en häst "skojjare" där han antagligen inte haft det så bra. Vi vet ju dock inte vad han varit med om men med tanke på hur han såg ut när han kom så var det inte så trevligt. Han kom till ÖOR den 10:e november 2009 han var bara skinn och ben. Min favorit häst stog bara några meter från där han stog så jag hörde ofta många säga saker som "gud vad smal han är" "det är ju synd om honom!". Jag visste nog redan då att han var/är speciell. Bara någon vecka efter att han kommit fick han en hovböld och fick då box vila ett tag. Jag tog inte hand om honom så mycket då mer än att borsta honom när stall chefen bad mig. Det var inte forens våren då han fick mugg jag började ta hand om honom på riktigt. Jag tyckte då synd om honom när ingen gjorde någonting åt hans mugg så jag gick till stallchefen och frågade om jag kunnde göra något, och det kunde jag. Då började något som jag då inte visste skulle vara så känslosamt. Det gjorde ju såklart ont när jag var där och tvättade. Han sparkade med benen av ren smärta (ni har kanske tvättat ett sår med sår sprit någon gång...) men vi fortsatte och fortsatte. Även omdet var jobbigt och  tog tid gav vi inte upp. Jag set den tiden som något positivt jag lärde känna honom väldigt ba på den tiden. När muggen var nästan helt borta skulle han få börja gå lektioner han gick då sin första lektion på Torsdag, jag lyckedes på något sätt få till mig att rida honom på min lektion dage efter. Det gick inte speciellt bra men jag var så lycklig ända jag var helt enkelt kär! Han fick tyvärr skav av sadeln så v fick hitta på en provisorisk lösning som bestod av en bit ren skinn en felvänd paddd och ett eftra tjockt schabrak. Efter den ridlektionen red jag honom nästan varje lektion hela terminen. Vi skulle då försöka göra honom tjockare och starkare. Då gjorde vi felet att ge honom 2 kg havle om dagen det gav ju mäst bara energi så han studdsade och hoppade på lektionerna. Jag var/är aldrig rädd när jag red/rider honom så jag satt mäst bara och skrattade. Hopprädd som jag är vågade även hoppa honom han var så snäll och gjorde aldrig något för att vara elek, men jag har faktiskt ramlat av honom två gånger ;) Vi har hoppat ända upp till 90 cm som jag aldrig kommer glömma hur lycklig vi var när vi kommit över han med öronnen spettsade frammåt och jag med glädje tårar i ögonen. Han var väldigt mobbad i hagen det första halv året så han fick ett brodd sår på höger bak has. Det blev ett onödigt stort problem med det såret som blev väldigt varigt osv. Men när det väl försvann började ahn bli halt. Han fick då vila i nägra veckor och blev faktiskt bättre så jag fick börja rida igång honom. Det var en tjej som vid samma tid höll på att rida igång en annan häst så vi började rida med varann och hade jätte roligt! :D Det hade ´nu blivit för sommar och vi red mycket ut i skogen på många mysiga turer. I juni var det ponny ridläger på stallet och jag fick äran att hjälpa till. Det var underbart jag älskar att få hjälpa barn att utvecklas och lära sig nya saker. Tiger som då även skulle börja bygga upp ryggmuskler fick ha speciall tränings pass som var barbacka! Det var så roligt jag red barbacka varje dag vare sig jag red inne, ute på planen eller i skogen.  Sommaren 2010 kommer jag aldrig glömma, jag hade då ännu ett tillfälle att lära känna honom bättre och det gjorde jag. Sen for dom på grönbete och jag träffade inte honom på någon månad. Men när dom kom tillbaka fick jag rida igång honom inför lektionerna. Det var också då en underbar tid. I Augusti startade jag och Tiger vår första dressyr tävling ett LB:2 program. Jag vaer så nervös att hela jag skakade dagen innan när jag stog och knoppade. Vi visste ju inte om han hade tävlat någon gång innan. Men han skötte sig exemplariskt och det slutade på en tredje placering med 60%. Jag var helt lyrisk och grät av ren lycka. Nu hade vi uppnått framgångar i både dressyr och hoppnign. Sen rullade hösten på tills Torsdag den 23 september 2010 det var då han blev halt på riktig. Det beslutades då att han skulle till veterinären torsdag den 30 september.Det tog lång tid hos veterinären när dom skulle röntka hans framben. Eftersom jag är under 18 år fick jag inte vara med på röntgen så det var en lång väntan jag satt där i över en timme och väntade. Veterinären kom fram till att det var en hovbens inflamation och han skulle behandlas så jag fick med mig medecin hem. Det bestämdes även att han skulle få PG beslag (en sko med plåt sula och gummi "platta" på). Dom fick han på sig torsdag den 7 oktober.
Torsdagen den 14 oktober var det dax för första återbesöket, Behandlingen hade då inte gett någon större verkan så han fick en behandling till med sig hem. Efter det besöket var det länge till nästa det var inte förens torsdag den 25 november som vi for tillbaka till veterinären. PG beslagen som bara var en nöd lösning hade då gett motsatt effekt och tryckte på strålen istället för att hjälpa. Hovbenen hade då blivit bättre men då ville veterinären röntka strålbenen, Det gick inte så bra eftersom dom hede en så gammal röntkenapparat, istället beslöts det att vi skulle åka upp med honom till umeå. Onsdag veckan där på for jag och stallchefen till umeå med honom. Det var en väldigt lång dag med mycket väntan men även mycket upptäckter. Det var mer problem med hans ben/hovar än vad vi trodde... Veterinären visade oss på röntkenbilder på hans hov i profil där det väldigt tydligt syndes att han hade en ner "vippad" tå som är en följd av fång. Så han har troligen haft fång tidigare i sitt liv som inte tagits hand om som det kanske skulle ha gjort. I umeå var det även en väldigt duktig hov slagare som tittade på honom och utformade speciall skor. Han kapade då tån på honom precis som om han skulle ha haft fång. Man kapar på tån väldigt långt in. Skorna satte dom bakochfram för att han skulle få en öppen tå. På skorna sågade dom ut en sula som skruvades fast med broddar. Dom nya skorna gav resultat han går med dom än idag fast utan sulan som inte behövs. Tiger fick vila till torsdag den 27 januari då veterinären kom till ridskolan för att titta på honom. Det bestämdes då att han skulle börja skrittas igång! :D jag var världens lyckligast som fick sitta upp på honom för första gången på nästan 6månader! Fem dagar i veckan far jag dit och rider honom nu när han sätts igång. För en vecka och en dag sedan den 25 februari tog vi dom första trav stegen och efter det har han varit super speedad. Allt detta jag skrivit om har vi gått igenom på en inte allt för lång tid. Det ´har varit jobbigt att veta att han haft ont en lång tid utan att visa något men nu är han tillbaka och vi får se det positiva! Hoppas ni finner texten intressant! :D

7/3 2011

Halloj hoppas läget är på topp! Jag sitter och försöker planera upp den här veckan så jag kan hinna med så mycket som möjligt :D Med en kopp kaffe i handen funkar allt eller hur alla kaffe drickare? ;)
Tänkte skriva ihop vad jag tänkt hinna med idag...
Solen skiner jätte mycket ute så tänkte ta en promenad till stallet och rida Tiger och pussa jätte mycket på både han och alle! Det är inte varje dag det är strålande sol och 3 plus grader så tänkte ta vara på det så mycket som möjligt! :D Så ska bara packa mat säck sen bär det av! Tänkte även försöka hinna läsa lite idag så jag kan få klar en bokrecension i veckan. Måste jobba på och läsa läsa läsa så jag hinne rgöra alla recensioner jag ska!:)
Idag har jag även bestämt att jag ska blogga igen ikväll och sumera dagen! :D är ju inte så ofta när det är "vardag" man hinner blogga två gånger om dagen det är läxor och stall mäst varje dag... Men jag gillar det jag gör ju det jag brinner för och det ska jag vara glad för! Nu ska jag skynda mig så jag hinner med allt ;)
Här får ni en bild på hur min vecka ser ut för tillfället... (lär ju hända mycket med den innan veckan är slut :p)


6/3 2011

Söndag har varit strålande sol hela dagen! En underbar dag gick ut en promenad vid halv två (ungefår iaf :p)
Jag har varit duktig idag och har städat mitt rum och bäddat rent i min säng. Känns väldigt härligt att kunna lägga mig i en  nybäddad säng ikväll! Det är väl vad jag gjort idag satt  även och tittade på 99 saker man ska göra innan man dör, det är så grymt jag älskar det! Tror jag ska göra en egen lista ;) fast det ska nog inte vara 99 saker på den (a) Nu ska jag iaf göra mat :D Spagetti och korvstroganoff. sen bär det av till några kompisar Byebye :D

5/3 2011

ojoj nu har det varit dåligt med inlägg ett tag men nu är det sportlov och jag har all tid i världen (nästan iaf :D)
ska sammanfatta veckan i måndags var jag hemma från skolan mådde inte så bra så det var väldigt slappt...
Tisdag: var en helt vandlig dag med skola vi hade även elevrådsmöte där vi pratade lite om mötet vi var på förra veckan och planerade in lite nya möten osv. For iväg till stallet på eftermiddagen/kvällen. Red Kakan på lektionen vi skulle träna enkla byten som inte gick så bra... Jag var ofokuserad och hon tyckte det var jobbigt så det blev många felaktiga galoppfattningar. Men i det stora hela var det ändå en bra lektion med roliga övningar och lagomt många elever. Red även tigen innan lektionen det gick riktigt bra han är så söt. Han tycker absolut inte att det ska gå i ett lagomt trav tempo han vill galoppa men det får vi INTE! Vi ska ta det lugnt och inte förhasta oss det får ta den tid det tar! Kvällen slutade med House älskar verkligen programet!
Onsdag: var en väldigt... intressant dag :D Dagen började med att jag gicktill skolan som vandligt hade en halv lektion sen gick klassen till gympa salen för att speta trippelboll. För er som inte vet vad det är så är det en "turnering" som skolan har, namnet är för att det är tre sporter fotboll, innebandy och volleyboll (antar jag).
Man spelar klassvis och iår var det bara tre klasser som fått ihop lag. Vi spelade två matcher fotboll och två innebandy vann en av varje :D Volleybollen hann vi inte med eftersom klass 8:1 skulle med bussen till stan för att åka backhoppning!! Vi hade så fruktansvärt jätte super duper roligt!! Det var mycket skratt och glada miner. Med filmkameran i högsta hugg anlände vi till FVs anläggning. När vi var påklädda med dräkter och pjäxor bar det av till hoppet. Alla var väldigt nervösa, även om hoppet bara var runt 10cm stort så var det inte så bara..
Efter en underbar dag i backen gick vi med mungiporna uppi örona till bussen för att åka hem. Hemma han jag inte mer än äta innan det bar iväg till stallet förr en mys kväll med Tiger.
Torsdag: var en riktigt slapp dag med elevens val och vi slutade redan klockan 12:00.
På elevens val hade jag buggkurs som min kära vän Elin höll i eftersom hon tävlar i dans.
Det var väldigt roligt och jag lärde mig riktigt mycket om bugg! Tusen tack alla för den underbara skoldagen.
Efter skolan gick jag till stallet för att rida Tiger. Han var pigg som vandligt och tyckte inte att det var särskilt roligt att trava det går ju mycket fortare att galoppa... -.-
Menmen han är sötast ändå! För mig kommer han alltid vara en liten bebis även om han nu växt på seg till en riktig karl som man inte kan mesa med längre... Ingenting är bättre än att få fara till stallet och bara ha roligt släppa allt med skola och annat och bara fokusera på hästarna!
Fredag: Var en vanlig dag utom att jag och några hade möte 10:30 med en man från kungsfoto (vi håller på att välja till skol korten) annars var det en ovandligt normal dag ;) Sista timmen höll vi på med vår reklamfilm som snart börjar bli klar och den kommer helt klart vara bäst! :D Gick till stallet efter skolan för att ridas Tiger. Det gick jätte bra han var snäll och söt som vanligt. Han är söt som socker!! Myste jätte super duper mycket med honom innan jag for hem och åt. kvällen var lugn och slapp.
Lördag: (idag) var en extremt intressant dag men det får man väl vara berädd på när det är vi som har? ;)
For till stallet vid sju släppte ut alla hästar mockade fixade allt inför middagsfodringen sen for vi hem för att fika lite lunch och ta det lugnt =evelina somnede nästan på sängen...
Sen bar det iväg till stalle igen för att middagsfodra och ta in hästar. Dagen har rullet på bra utan större svårigheter. Kom hem vid 16:00 duschade sen bakade jag chokladbollar som jag nu ska provsmaka ;)
Hoppas er vecka har varit lika bra som min! :D

RSS 2.0